Algemene informatie

WIE? 

Scouts AKABE Neerpelt is een scoutsgroep voor kinderen en jongeren met een beperking die tussen 6 en 26 jaar oud zijn. In onze scoutsgroep zitten vooral kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking maar ook anderen kunnen bij ons terecht, uiteraard voor zover het haalbaar is binnen de groep. Momenteel telt onze groep een 30-tal leden en zo'n 21 enthousiaste leid(st)ers.

WAT? 

Akabe Neerpelt heeft identiek dezelfde werking als elke andere jeugdbeweging, zij het dat wij alles op ons eigen tempo en op onze eigen manier doen. We proberen scouteske en fantasierijke activiteiten te combineren met elkaar. Om die reden is ons jaarprogramma dan ook zeer gevarieerd. Zo doen wij geregeld een bosspel, een kook- en sjoractiviteit, maar spelen wij ook spelletjes en zingen en dansen wij! Daarnaast gaan we ook ieder jaar zwemmen in de Dommelslag en hebben we afwisselend per jaar of een daguitstap of een ledenweekend. Ieder scoutsjaar wordt afgesloten met een kamp dat plaatsvindt in juli.

WANNEER? 

Om de twee weken hebben we op zondagnamiddag van 14u00 tot 16u30 activiteit (tenzij we het anders vermelden op de trimesterplanning). Een volledig scoutsjaar duurt van september tot juli.

WAAR? 

Scoutsdreef 10b, 3910 Neerpelt